Dala Gilles vårfest 2011 firades på grund av sen påsk först lördagen den 7 maj. Även denna gång styrde drygt 40 personer stegen till Villa Belparc i Slottsskogen. Under gillevärden Börje Mobergs ledning hälsades våren med sång och skål. Som vanligt fick deltagarna försöka lösa vice ordföranden Gunnar Svenssons kluriga landskapsfrågor.
Efter buffé, kaffe och tårta berättade ordföranden Åke Petterson om gillets kommande program och delade ut dalahäst-pins till de deltagare som inte varit med på fjolårets vårfest.
Ett fyrfaldigt leve för Dala Gille utbringades. Vid elvatiden på kvällen överraskades vi av det synnerligen praktfullt fyrverkeri, som ingick i firandet av en 40-åring med kalas i restaurangens nedre våning. Med denna magnifika final kunde vi konstatera, att ännu en lyckad vårfest var till ända.


Gamla och nya medlemmar och en bekant orkester

Gillets vår- och årsmöte onsdagen den 8 juni 2011 startade vid Älvsnabbens hållplats på Slottsberget på Hisingen i ett strålande sommarväder. Med Gillets nya flagga höjd i skyn hälsade Ollas Ann-Mari Grönkvist välkommen.
Därefter tog en "gammal" lindholmspojke Yngve Holmqvist deltagarna på en tidvis krävande vandring upp till Slottsbergets topp. Han berättade om bergets historia och stannade på platser med fantastiska vyer över Göteborg och dess hamninlopp. På nervägen såg vi många exempel på gatunamn som påminde om forna tiders varvsepok på Lindholmen. Vandringen avslutades på Kent Anderssons Aftonstjärnan, där deltagarna bjöds på förtäring av flera lindholmpojkar.
Träffen avslutades med ett årsmöte under ledning av ordföranden Åke Petterson och Ingvar Erikson som sekreterare. Som efterträdare till Evy Päckos, som önskat lämna styrelsen, valdes Eva Sandström till styrelsesuppleant på 1 år. Till revisor omvaldes Björn Olsmats på 2 år.
Styrelsens förslag till ett antal stadgeändringar godkändes av mötet. Deltagarna påmindes om Dalaträffen fredagen den 8 juli med samling vid Stora Tuna kyrka.
Ordföranden avslutade årsmötet med att önska alla en skön sommar.


Ivriga deltare på väg och en gammal torrdocka som blivit marina


Dalaträffen 2011 uppmärksammade världstenoren Jussi Björlings födelse för 100 år sedan. Fredagen den 8 juli samlades nästan 40 dalaentusiaster vid Stora Tuna kyrka utanför Borlänge. Efter ett gruppfoto framför Johan Olof Wallins staty vandrade deltagarna till Jussi Björlings grav, där en bukett röda rosor lades ner framför gravstenen.
Efter besök i Stora Tuna kyrka och lunch på Buskåkers värdshus gick färden vidare till Borlänge. Där besöktes CTH Fabriks Museum, och sedan avslutades Dalaträffen på Jussi Björling Museet. Gillets ordförande passade här på att tacka gillemedlemarna Inger Lindberg och Rune Meths för att de arrangerat Dalaträffen 2011 till allas belåtenhet.


Stora Tuna kurka


Samling för gruppbild och ordförande i önskemössa på mössfabriken


Fysikaliska leksaker var rubriken för Gillets höstträff som ägde rum måndagen den 21 november 2011. Närmare 50 medlemmar kom till Chalmers Lärandets hus och fick uppleva en minst sagt spännande kväll tillsammans med professor Per-Olof Nilsson och hans medhjälpare tekn. lic. Kjell Sedig och otaliga fysikaliska finurligheter. Besökarna fick också själva prova hur några av de 300 experimenten fungerade.
Efter besöket samlades Gillets medlemmar till Club Avancez i Chalmersvillan för höstmöte under ledning av ordföranden Åke Petterson och Ingvar Erikson som sekreterare samt förtäring. Sittande valberedning med Gilbert Hammarstrand, Roland Fränberg samt Rolf Agerberth omvaldes för 2012.


Intresserade åskådare av märkliga fenomen